با تشکیل پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شیراز، این پایگاه اقدام به رتبه بندی برخی دانشگاههای کشور بر اساس شاخص های پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، تسهیلات(امکانات) و فعالیتهای اجتماعی- اقتصادی نموده که در آخرین رتبه بندی که مربوط به سال 1390 میشود، دانشگاه صنعتی اصفهان با امتیاز 13/35 در میان دانشگاههای استان اصفهان رتبه نخست و در کشور رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است.
مدیر دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه صنعتی اصفهان درخصوص این رتبه بندی به خبرنگار سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در حال حاضر در ابتدای راه است و در نظر دارد با تغییر شاخصها و بررسی مداوم دانشگاهها به یک جمع بندی محاسباتی برسد.
سید رضا حجازی افزود: امیدواریم این پایگاه با به دست آوردن وجهه بین المللی بتواند به مرجع مناسبی برای رتبه بندی دانشگاهها و مراکز علم و فناوری، حداقل در جهان اسلام تبدیل شود.
وی با بیان اینکه ممکن است این رتبه بندیها که توسط این پایگاه در سالهای ابتدایی اعلام میشود، نشان دهنده جایگاه اصلی دانشگاههای کشور نباشد، ادامه داد: البته نگاه ما به عملکرد این پایگاه همیشه مثبت بوده است و تلاش کردهایم همکاری خوبی با آن داشته باشیم.
مدیر دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص نوع همکاری این دانشگاه با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، اضافه کرد: در دو سال اخیر تلاش شده است اطلاعات مورد نیاز این پایگاه برای رتبه بندی به صورت کامل و در زمان معین ارایه شود.
وی عنوان کرد: به طور معمول اطلاعات پژوهشی مانند تعداد مقالات در سایتهای معتبر بین المللی در این سایتها و پایگاههای علمی موجود است و نیازی به ارایه از سوی دانشگاهها ندارد.
حجازی افزود: دانشگاه تنها اطلاعاتی که به صورت عمومی در دسترس نیست را برای بررسی به پایگاههای رتبه بندی همچون ISC ارایه میکند.
وی با اشاره به اینکه رتبه بندیهای معتبری نظیر شانگهای و QS در جهان وجود دارد، عنوان کرد: این موسسات خصوصی با وجود دقت در فعالیت خود همیشه مورد انتقاد برخی از دانشگاهها قرار میگیرند.
مدیر دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: دلیل این انتقادها پررنگ کردن یکی از شاخصهای رتبه بندی از دیگر شاخصها است، به طور مثال یک موسسه پژوهش و موسسه دیگر آموزش را پررنگتر و جدیتر از دیگر عوامل بررسی و مورد نظر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز رتبه بندی دانشگاههای کشور را آغاز نموده است، گفت: به نظر میرسد این رتبه بندی در سطح ملی است و نگاه بین المللی به آن نخواهد شد.
حجازی افزود: یکی از موارد مورد بررسی در این رتبه بندی فعالیت دانشگاهها در عرصههای فرهنگی است که در رتبه بندیهای بین المللی این مورد جایگاهی ندارد.
وی با بیان اینکه رتبه بندیها باید موجب ایجاد رقابت میان دانشگاهها و مراکز علمی شود، خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان در نظر دارد در سال جاری و در سالهای آینده با ورود به سیستمهای رتبه بندی بین المللی نظیر QS به سنجش کیفیت این دانشگاه بپردازد.
مدیر دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه این دانشگاه در چند سال اخیر در خصوص فعالیتهای پژوهشی، رشد چشمگیری داشته است، گفت: مهمترین مسایلی که مورد نظر پایگاههای رتبه بندی است کیفیت و کاربردی بودن پژوهشهای انجام شده در دانشگاه است که این دانشگاه با ایجاد پژوهشکدههایی مانند آب و فاضلاب و فولاد توانسته با عقد قرارداد با صنایع به این هدف نزدیکتر شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 400 عضو هیئت علمی در دانشگاه مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: با توجه به اینکه سابقه برخی از اعضای هیئت علمی بیش از 30 سال است و نزدیک به بازنشسته شدن هستند تصمیم به پذیرش اعضای هیئت علمی جوان به صورت سالانه داریم.
حجازی با اشاره به افزایش ظرفیت در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: هدف این دانشگاه رسیدن به پذیرش 45 درصد برای تحصیلات تکمیلی و 55 درصد برای دورههای کارشناسی است.
وی در خصوص بررسی وجهه بین المللی دانشگاهها در رتبه بندیها گفت: به طور معمول ارتباطات میان دانشگاههای کشورهای مختلف و میزان همکاری آنها با یکدیگر موجب بالارفتن وجهه بین المللی آن دانشگاه خواهد شد.
مدیر دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه ظرفیت دانشگاه صنعتی اصفهان برای همکاری با دانشگاههای معتبر دنیا بالا است، افزود: باید با تسهیل اینگونه رابطهها به خصوص با دانشگاههای منطقه، وجهه این دانشگاه را ارتقا دهیم.